torsdag den 12. februar 2015

Sådan Sætter Jeg Mål - Og Opnår Dem!


Jeg sætter rigtig mange mål for mig selv, hvorfor? Fordi jeg syntes det er sjovt, sjovt at afprøve mig selv og mine grænser. Jeg er sten sikkert ikke den eneste der ofte sætter mig ned og laver en liste med 5-6 mål jeg vil nå inden for et hvis stykke tid også kun for gjort halvdelen. Det her år har jeg sat mig for at nå mine mål fordi jeg er træt af at skuffe mig selv og ikke får gjort de ting jeg faktisk rigtig gerne ville frem for de alle de unødvendige ting jeg spilder min tid på nogen gange. Hvis nu der skulle være andre derude bag skærmen som sidder med det samme problem som jeg, har jeg lavet en liste med tips og tricks til hvordan jeg sætter mål, og opnår dem, og forhåbenligt kan dette være en hjælp til både nogle af jer men også til mig selv:)

 1. Find ud af hvad dit mål er og definer det. Hvad er meningen bag dit mål? Hvorfor er det at du gerne vil det her? Hvis det er at du vil træne mere f.eks., hvorfor er det du vil træne mere? Er til for at få mere energi eller føle dig bedre tilpas? Vil du gerne blive bedre til at lave dine lektier? Er det fordi du vil have bedre karakterer eller hvorfor? Find ud af dit hvad dit mål og meningen bag ved det er, det skaber et rigtig godt overblik!

2. Skriv det ned. Der er bare noget der får det hele til at virke lidt mere virkeligt når man har det på tekst. Jeg har personligt selv en lille notesbog hvor i jeg skriver alle mine mål ned i men du kan også sagtens bare bruge noterne på din mobil, et worddokument eller du kunne lave et blogindlæg om det ligesom jeg har gjort her og her. Du kunne også lave et goalmap hvis det er noget for dig, læs mere om det lige her.


3. Find ud af hvad du skal gøre for at komme tættere på dit mål. Vi kigger lige tilbage på eksemplet med træningen, for at træne mere kunne det jo være at du skulle investere i noget træningstøj og måske en yogamåtte, få et medlemskab til fitness world og finde en trænings ven (se mere under punkt 6). Så lav endu en liste og tilføj de små ting du skal have styr på for at nå målet!

4. Ret bumpene på vejen ud. Det er klart at der kommer til at være forhindringer undervejs, men i stedet for at give op er det vigtigere at finde ud af hvordan man kan løse problemerne. Er det for dyrt? Har du ikke nok tid? Hvis du virkelig gerne vil nå dit mål finder du sten sikkert en vej udenom.

5. Bliv ved med at gøre alt hvad du kan og husk hvorfor du vil nå dit mål. Bare tænk på den følelse du har i kroppen når du når målet, eller når du tydeligt kan se og mærke at du kommer tættere på. Lad være med at give op, det er slet ikke det være. Overhoved.

6. Få støtte. Som jeg sagde under punkt 3 kan det f.eks være rigtig godt at have en "træningsbuddy" men der er også mange andre måder man kan få støtte på. Fortæl dine venner og familie om hvad du gerne vil og spørg dem om de skulle have lyst til at hjælpe dig med at opnå det du vil. Hvem ved, måske er du ikke den eneste i klassen der egentligt gerne ville være bedre til biologi. Vær flere om at få gjort tingene, det er til stort hjælp!

7. Beløn dig selv. Hver gang du rammer en milepæl kan en stor motivation være at belønne dig selv med noget. Har du lige løbet 2 km for første gang? Køb et par ordenlige løbesko! Eller fik du et 10 tal på den der test hvor du tænkte at du nok kun ville få 4? Fejr det, gør dig selv opmærksom på at du har gjort noget du aldrig troede du ville kunne gøre!

8. Nå dit mål og nyd følelsen af succes. Hurra, med hårdt arbejde og tålmodighed skulle du mere eller mindre have nået din destination nu. Nyd det, det har du fortjent.
Det var alle mine tips, jeg håber virkelig at i kunne bruge, hvis ikke alle, så bare nogle af dem. Skriv meget gerne hvad i syntes om denne slags indlæg, hvis det er noget i kan lide laver jeg gerne flere af dem i fremtiden:) Knus

1 kommentar :

Back to Top