tirsdag den 19. februar 2019

Hvad med de dersens nytårsforsæt?Måske vi lige skulle tage et kig på dem? Nu er vi trods alt ved at være et godt stykke inde i 2019, og jeg ved sådan overordnet hvad jeg gerne vil have ud af dette år, men har som altid nogle mål jeg liige har tænkt mig at holde fast i selv i noget tid, men også en håndfuld jeg tænker I måske kunne synes var lidt interessante (om ikke andet er det i hvertfald nogle mål jeg ikke har noget imod at dele med jer!)

Som jeg har skrevet før, bl.a. her og her, så synes jeg jo at nytårsforsæt er lidt noget fjollet noget. Det der med at vente ind til et nyt år eller en ny måned, for så at give sig selv nogle helt urealistiske mål? Det er da lidt fjollet.

Nå.. med det sagt synes jeg vi skal tage et kig på det hele!

Sundhed & Træning


↠ Opbygge styrke i mine skuldre igen. Engang var mine yndlings træninger mine ryg og skuldertræninger, dengang jeg faktisk havde mig nogle rigtig flotte og markerede skuldre. Den dag i dag kan jeg ikke træne skuldre uden at mære skarpe smerter, og jeg har ingen anelse om hvorfor. Om problemet skal løses med fysioterapeut eller jeg selv kan lave lidt genoptræning ved jeg ikke, men jeg skal i hvertfald have løst problemet så jeg kan få de der flotte markerede skuldre tilbage!

 Komme tilbage i god løbeform. Sidste år løb jeg et halvmarathon, ja 21 km hvor mit største problem var et par shorts der skar mig på inderlårene efter 4 km, men ja! Jeg elskede at træne op til det og alt det der fulgte med, jeg løb 8,10,15 km uden problemer, og så gik det altså ned ad bakke.. Det vil jeg gerne have vendt om på.

↠ Blive bedre til at træne tidligt om morgenen. Jeg er jo så priviligeret dette år, at der ikke er noget eller nogen der tvinger mig ud af sengen tidligt om morgenen, dog har jeg alligevel været pænt god til at stå tidligt op. Nogle dage er rigtig produktive hvor jeg både træner, gør rent og går med hunden, men rigtig mange gange ender jeg med at sidde i sofaen og se lidt for mange afsnit af Greys, hvilket ikke altid er skide smart. Derfor gad jeg godt blive lidt bedre til at sparke mig selv af sted, så jeg på den måde både har mere overskud resten af dagen, og spare mig selv for rush hour i fitness world.

↠ Genstarte til boksetræning. Jeg var så glad for min ugentlige bokseholds træning inden jeg startede på efterskole, men her året efter har jeg kun været afsted én gang, nemlig juleaftensdag. Den største årsag til det ikke er blevet til mere, er fordi jeg er flyttet til Esbjerg og virkelig frygter at jeg ikke kan falde til på det hold, men der er vel kun en måde at finde ud af det på, ik?

Psyke


↠ Holde mere skærmfri tid. Som jeg også skrev om her, så er dette noget de fleste af os burde blive bedre til. Jeg føler heller ikke at denne behøver jordens længste forklaring, vi lever i en digital verden, lad os kigge op noget mere!

↠ Læse flere bøger. Wow, den har vi jo aldrig hørt før fra min side af. vel? Jeg kan rigtig godt lide tanken om at læse en masse bøger, tanken om at være den type der åbner en bog og ikke bærebaren når man skal slappe af. Jeg er bare så dårlig til det, men jeg VIL altså bliver bedre gutter. Og denne går jo hånd i hånd med den første, faktisk når jeg kigger på de næste 2 punkter, er de allesammen meget passende i forhold til det første mål.

↠ Afsætte tid til meditation og "frie tanker". Meditation er jeg faktisk allerede begyndt på, tro det eller lad være, og det er ikke så slemt som jeg frygtede, faktisk er jeg rigtig god til det de fleste af dagene! Hvis alt går efter planen kommer der en lille video ang. dette, men jeg lover intet!

↠ Sove mere! Jeg sover for lidt, går for sent i seng og står for tidligt op. Den eneste grund til at jeg stadig fungerer nogenlunde må være fordi jeg har gjort det i så mange år.. Men det betyder selvfølgelig ikke at det er sundt eller holder i længden. Nanna og jeg har flere gange aftalt at vi altså skal gå noget tidligere i seng, men det er som om det aldrig helt holder som ønsket, Viaplay og Netflix vinder lidt for ofte.Uddannelse og arbejde


↠ Vælge en uddannelse jeg kan starte på. Shit der er mange at vælge i mellem, hvilket jo er en dejlig ting, men hold nu op hvor er det dog også forvirrende! Jeg har lidt forskelligt i tankerne, men tænker jeg lige holder dem for mig selv, i hvertfald indtil jeg har truffet en beslutning.

↠ Få arbejde til at gå op med ovenstående. Ikke så meget der: Hvor ender jeg med at tage en uddannelse? Får jeg løn og/eller SU på den uddannelse? Det må tiden vise.

↠ Blive ved med at spare op. Igen, det her er ikke raketvidenskab, og er jo en rimelig vigtig del af "voksen livet" (nu fylder jeg trods alt 18 til sommer).


Sjove


↠ Lære fransk igen. Jeg hører til den lille del af den danske befolkning der valgte at have fransk, i stedet for tysk i folkeskolen. Og det skulle vise sig at være en rigtig dårlig beslutning, med en fransklærer der skulle have 2 barsler på 3 år, og en skole der aldrig kunne finde en barselsvikar eller en vikar der kunne meget mere fransk end "Bonjour" og "Croissant" (sagt med en over the top fransk accent". Så jeg tænker jeg skal op på hesten igen, og i gang med noget Duolingo.

↠ Tage på minimum 4 ture/ferier. Sommerferien er allerede planlagt, og jeg (med hjælp fra mine forældre) gav Nanna denne boks i julegave. Derudover går jeg drømmer lidt om et par overnatninger i kærlighedens by, da det efterhånden er ved at være 5 år siden jeg var der sidst, men så der vidst også godt gang i den opsparing der! En tur eller to i sommerhus, et eller andet hyggeligt sted her i landet og helt klart også på listen.↠ Bage noget mere. Store kager, småkager, muffins, boller og brød. Kun fantasien sætter grænser! Min pinterest liste er lang, så det er bare at gå i gang jo!

↠ Lære endnu flere go-to opskrifter. Hvis jeg skal lave mad til en eller flere personer, ender jeg som regel altid med at lave en wok med grøntsager, kokosmælk, rød karry pasta og risnudler, hvilket smager mega lækkert! Det ville dog ikke gøre mig så meget hvis jeg havde lidt flere basis opskrifter, jeg kunne hive ud af ærmet, igen har jeg et pinterest board til dette (selvfølgelig har jeg det).

↠ Blive endnu mere bæredygtig og "zero waste". Jeg kunne skrive en hel liste ud fra dette punkt, men i stedet holder jeg det kort. Blive ved med det gode jeg gør, og blot blive ved med at forbedre mig.


Og der har vi dem så, dette års mål og ønsker, store og små! Jeg vil som førhen opdatere løbende, for at jeg ikke glemmer målene halvvejs igennem året. Jeg håber i vil følge med! Hvad med jer, har i sat jer nogle mål, jeg vil elske at høre dem!
Kram herfra.


1 kommentar :

Back to Top