onsdag den 6. marts 2019

På min bæredygtige ønskeliste

I min rejse på et mere bæredygtigt liv, har jeg konstant øjnene åbne for ting og sager, jeg tænker kunne være enten praktiske eller smarte at have, vigtigst af alt ting jeg mener er nødvendige. Fordi når man kigger på hele zero waste konceptet, eller blot det er leve mere bæredygtigt, så kan det hurtigt gå hen og blive til en del unødvendige køb, og på den måde er det jo ikke særlig bæredygtigt!

Der er f.eks. ingen grund til at gå ud og købe en ny smart metal madkasse, hvis du i forvejen har 17 Tupperware bøtter liggende hjemme i skuffen, og der er heller ingen grund til at investere i nye produkter såsom shampoo og sæbe barer, hvis du allerede har et lager af shampoo flasker osv. liggende på lager, i hvertfald ikke før du har brugt dem op!

Med det sagt tænker jeg at jeg da godt lige kan dele lidt af de ting jeg går og kigger på, samt lidt tanker bag de forskellige ting.

En håndfuld af tingene er måske ikke de mest relevante for mig lige nu, men om et par år hvor jeg højst sandsyligt er fløjet fra reden (sådan helt) kunne det jo godt være jeg skulle have fat i nogle viskestykker, karklude og et eller to sæt sengetøj. Alt det har jeg fundet på Ecoego, som også har den hyggeligste lille butik ved Nørreport. Det hele er økologisk, og næsten vigtigst af alt: Det fåes i lyserødt! Så bliver det næsten ikke bedre! Også food wrappen har jeg haft kig på et stykke tid, nemlig et bæredygtigt alternativ til almindelig husholdnings film og madpapir. Måske i har set det lavet med bivoks? Det er nemlig også super udbredt, og fedt at flere vælger det i stedet for det vi førhen kun har kendt til. Dog må jeg jo være ærlig og sige at som veganer, synes jeg vi skal kigge på endnu flere alternativer, og her kommer dissse jo så til gode!

Skraberen har været på toppen af min liste længe nu, og bliver uden tvivl også mit næste køb. Jo den virker måske en smule skræmende til at starte med, men tænker at lige så snart man lærer den at kende, bliver den ikke noget problem (det siger de kloge mennesker i hvertfald). Sæbeholder og pose står jeg også og mangler, da jeg lige nu opbevarer mine barer i glas, hvilket fungere okay, dog fylder frygten for bakterier der får lov til at hygge sig, en del i mit hovede. Deodoranten er for at prøve noget nyt, jeg har både prøvet en krystal, hjemmelavet og en fra Lush, og synes ikke jeg har haft kæmpe succes med nogen af dem, lige med undtagelse af krystal deoen som dog ikke holder hele dagen.

De små stofposer vil uden tvivl også være en god investering i mit liv, og jeg er ikke i tvivl om at de sammen med mine store stof net ville blive mine bedste venner, hver gang jeg handler. Og sidst men ikke mindst har vi sugerøret, som nok hører til den lidt mere unødvendige del af denne liste, for har voksne mennesker virkelig brug for sugerør? Egentligt ikke, men det kunne nu alligevel være meget rart med et tykt et af slagsen til smoothies, da de tynde jeg har altså kun duer til iskaffe og juice. Luksusproblem, ja.

Hvad med jer derude, har I nogle bæredygtige ønsker, måske I kunne finde lidt inspiration?
Rigtig god aften, knus.Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Back to Top