tirsdag den 6. januar 2015

Daddelkugler Med Kokos

Tilbage i December måned var der opskrifter på disse så kaldte Daddel kugler, også kendt som et sundere alternativ til de traditionelle havregrynskugler som oftets er lavet på både sukker og smør, over alt på blogs og hvor ikke. Disse indeholder ikke noget tilsat sukker, kun det naturlige indhold fra dadlerne. Jeg fulgte en opskrift fra nettet da jeg lavede dem i julen men jeg besluttede mig for at prøve at lave min egen version da jeg gik i køkkenet igår, og jeg syntes selv at de blev rigtig gode. De er super kokos hvilket er mærkeligt fordi jeg har aldrig være den største kokos fan men her for tiden elsker jeg det! Her er min opskrift på Daddelkugler med kokos:

Til ca. 50 kugler på en størrelse af 1x1 cm:

·250 g. dadler
·25 g. mandler (hakkede), Andre nødder så som hasselnødder og valnødder f.eks. fungere også;)
·Ca. 3 spsk. smeltet kokosolie
·3 spsk. kokosmel
·0.75 dl. havregryn
·3 spsk. kakao

Udsten dadlerne og smid hele molevitten i en foodprocesser, nogle vælger at hakke det hele sammen med en kniv. Jeg syntes dog at det var alt for besværligt men det er op til dig selv hvordan du vælger at gøre det selvfølgelig. Tilsæt evt. en lille smule vand hvis massen har problemer med at holde sig sammen. Når det hele er blandet godt sammen må du meget gerne tage en smagsprøve og lige smage efter hvis der mangler noget. Her efter kan du enten vælge at gå direkte til trilningen eller du kan gøre lige som mig og putte massen i en skål og sætte den i køleskabet i 1-2 timer. Jeg føler at dette hjælper med at det hele holder bedre sammen.

Tag massen ud fra køl efter en god times tid og begynd at tril kuglerne. Jeg vil anbefale at lave dem på en størrelse af 1x1 cm. i diameter da de ellers godt kan gå hen og blive en smule kvalme og lidt af en klæg i munden. Du kan trille dem i lige hvad du har lyst: Kokos, hakkede nødder, kakao pulver, sukker, hakket chokolade, smeltet chokolade, frysetørrede bær, nødde krokant, krymmel... Valgmulighederne er uendelige! Når du har trillet allesammen kan de puttes i en bøtte og sættes på køl, så kan de tages ud når de skal serveres eller man kan gøre lige som mig og bare gå og hapse af dem her og der, men pads på at du ikke kommer til at spise det hele på en dag for det kan man jo nemt komme til haha?

Hvad siger i er det noget i skal prøve? eller har i prøvet at lave daddelkugler før, og hvad syntes i så om dem? Forsat god uge, knus

1 kommentar :

  1. Hey har du lyst til at følges?
    http://overtherainbow-julie.blogspot.dk/

    Du kunne følge mig via Facebook, så kunne jeg følge dig her på bloggen? <3

    SvarSlet

Back to Top