tirsdag den 4. juli 2017

En Uge I Min Træning | Styrke, Cardio & BoksningJeg har mange gange prøvet at lave sådan et indlæg her, men jeg har bare aldrig været rigtig tilfreds med hvordan de er endt med at se ud, så i dag giver jeg det altså endnu et forsøg! Stærkt inspireret af Maries indlæg her, og også en smule af Emilie Liljas videoer. Jeg tænker at det nemlig også kunne være meget sjovt, at lave nogle videoer omkring hvordan en træningsuge for mig typisk ser ud, men i dag holder vi os til tekst og blogform;)

Min træning og hyppigheden varierer super meget fra uge til uge, nogle gange træner jeg 5-6 gange og snupper derefter en hviledag, nogle gange træner jeg hver anden dag og nogle gange træner jeg måske 3-4 dage i streg for derefter at snuppe hele 2 hviledage. Mit fokus er at lytte til min krop, mærke forskel på når jeg er træt og rent faktisk har brug for hvile, og hvornår jeg bare er doven og lige skal sparke mig selv i gang.

Det samme gælder selve min træning og hvad jeg træner, den varierer nemlig også en anelse. Som hovedregel kan jeg godt lide at komme igennem alle muskelgrupper, snuppe en boksetime og få gået nogle ture på en uge, men ellers er jeg ikke så stram omkring det. Her fortiden laver jeg også lige en anelse mere cardio end normalt, men det er simpelthent af ren og skær lyst, I know, skør type haha.

Når alt dette så er sagt, tænker jeg at vi bare skal komme til sagerne!
Mandag: Styrke + Cardio
45 min. biceps og triceps.
15 min. cykling, 5 km.

Tirsdag: Styrke
1 times bentræning, med fokus på "store øvelser" såsom benpres, hip thrust og squats. Jeg ville også have lavet sumo dødløft men tiden løb fra mig;)

Onsdag: Cardio + Core
1 time på løbebåndet↓
47 min. Gang med 3% incline, 5.5-6.5 km/t.
3 min. Løb med 2.5% incline, 10.5 km/t.
10 min. Nedkøling med 0% incline, 3 km/t. (Mega langsomt ja, man føler sig lidt som en snegl haha)

Mave program↓
20 side bends højre side
20 russian twist
20 side bends venstre side
20 atomic situps
x 4

Jeg træner sjældent mere mave end det, med mindre vi laver lidt til boksning (og det gjorde vi torsdag). For mig er det ikke en nødvendighed, jeg gør det kun for at styrke min core, så jeg har nemmere ved at lave øvelser som squats og dødløft.

Jeg gik 3 ture med Rika denne uge, sammenlagt var det 12.3 km. Jeg gik også en tur med Olivia, og en tilbage fra Fitness World.

Torsdag: Bosking
1 time og 20 min. inddelt i 3 runder af styrke/cirkeltræning og 3 runder af boksning. En runde varer lige omkring 5 min mener jeg. Vi bruger desuden 10-15 minutter på at varme op med diverse hop, squats og mountain climbers. Til sidst sluttede vi af med boksning med pletter, først har den ene handsker på, derefter bytter man.

Fredag: Hviledag
2 km. cykling, bare lige frem og tilbage til Meny, samt nogle lette udstræk og lidt foam rolling. Jeg er langt fra nogen "yogi", men kroppen kan altså godt være pæn øm efter 5 dage i træk med træning, og så kan 20 min på yogamåtten virkelig gøre underværker!

Lørdag: (Ufrivillig) Hviledag
Jeg endte med at står en anelse for sent op, og havde derfor travlt med både at skulle gå med Rika, bage kage og gøre mig klar til den fødselsdag vi skulle holde om aftenen. Jeg havde faktisk gjort tid til at jeg kunne træne, men jeg endte med at blive kvalm og måtte derfor lige prioritere anderledes.

Søndag: Styrke + Cardio
Søndag tog jeg revanche efter 2 dage uden træning, så jeg gjorde både rent hjemme hos min tante og onkel, gik med Rika, trænede 1 times ryg og skuldre (en af mine yndlings træninger) og snuppede 20 min. på stairmasteren. Hurra for det!Jeg glemte at dokumentere alting med billeder, så i får lige et lidt ældre et herfra.

Det var så den træningsuge! En af de lidt mere aktive af slagsen, dog med et lille setback der om lørdagen, men igen så har jeg altid fokus på at lytte til min krop. Desuden spiller en enkelt dag hvor man lige misser træningen ikke nogen voldsom rolle, det er ligesom det der udsagn: Et usundt måltid gør der ikke usund, lige så vel som at et sundt måltid ikke gør dig sund. Det samme gælder her: En træning gør dig ikke i god form, lige så vel som at et misset træningspas ikke gør dig i dårlig form;) Husk lige det folkens.

Ellers kunne jeg rigtig godt tænke mig at høre jeres responds, hvad skal jeg gøre anderledes til næste gang? Selv tænker jeg at billeder fra hvor jeg træner vil give lidt ekstra, og ellers kunne det være at jeg skulle give den der video et forsøg? Lad mig endelig høre! Rigtig god dag til jer alle, Kram herfra.


1 kommentar :

  1. Hej! Smukt skrevne øvelser. Jeg beundrer mere ønsket om at gøre enhver form for sport. Når vi bevæger os, føler vi, at vi lever. Desværre er ikke alle opmærksomme på, hvor vigtigt det er i vores liv. Hilsen :)

    SvarSlet

Back to Top