tirsdag den 26. februar 2019

Veganske & glutenfri træstammer | Næsten idiotsikreKønne er de måske ikke, derfor også hvorfor de kun næsten er idiotsikre. Er man lidt bedre til den dekorative del, og det at arbejde med marcipan end mig, så kan man med sikkerhed fremtrylle nogle langt pænere træstammer end mine. Man siger at smag og udseende hænger sammen, jeg vil så sige at der må være en undtagelse her, for de smager langt bedre end de ser ud!

For at være helt ærlig har træstammer aldrig været min favorit kage, langt fra! Faktisk har jeg ikke andre minder med trøffelkagen, end da jeg som lille barn insisterede på at få en fra bageren af, for kun at smage en enkelt bid da det bestemt ikke var noget for mig! Jeg kan nemlig ikke fordrage marcipan, og har aldrig kunne se det lækre i det. Alt dette ændrede sig dog for et par måneder siden, da jeg opdagede disse i Netto. Mums hvor smagte de godt! Desværre bød indholdsbetegnelsen både på palmeolie, og en hel masse andre ingredienser som jeg egentlig godt gad undvære, for ikke at glemme at de jo kom pakket ind i en plastikboks! Jeg besluttede mig derfor at kaste mig ud i en hjemmelavet udgave, uden alle mulige ingredienser jeg ikke kender til.

Faktisk var jeg slet ikke sikker på at jeg ville dele denne opskrift med jer endnu, da dette er en prototype, og jeg var sikker på at jeg godt kunne komme på noget bedre, men både forældre, kæreste og svigerfamilie har godkendt, og er kun kommet med små forbedringsforslag som jeg også selv havde tænkt. Derfor tør jeg altså godt at dele disse med jer allerede, og håber også at I vil prøve dem af, de smager som sagt langt bedre end de ser ud!

Skal du ikke også smage disse triple chocolate cookies?Veganske træstammer
Opskriften giver ca. 12-14 træstammer, alt efter størrelse.
Link til printbar opskrift

Du skal bruge:


En foodprocessor eller lign.


Fyld:
320 gr. dadler (vejes efter stenen er pillet ud)
150 gr. havregryn
25 gr. revet marcipan
1/4 dl. kold kaffe
3 tsk. jordbær marmelade
2-3 spsk. kakaopulver
1 tsk. vegansk "nutella"* (kan undlades, tilføj evt. ekstra kakaopulver)
1-2 tsk romessens**


Overtræk:
250 gr. marcipan
En god slump flormelis
100 gr. mørk chokolade***

–––––––––––––––———––––––––––––––

Sæt dadlerne i blød, i lidt halv lunkent vand.
Imens skal havregrynene blendes godt igennem foodprocessoren, det behøver ikke blive til mel, men de skal være fine i det.
Sæt dem til side efter de er blevet blendet godt.
Herefter rives marcipanen på et rivejern, og sættes til side.

Hæld vandet fra dadlerne og blend dem godt i foodprocessoren, tilsæt herefter den kolde kaffe og den revne marcipan, og blend igen.
Nu skal marmelade, nutella og romessens tilsættes, og blendes igen.

Tilsæt til sidst det tørre, nemlig havregryn og kakao, og (you guessed it) blend igen! Smag til, her tænker jeg specielt på rom og kakao,
da nogle foretrækker en kraftigere smag, og andre en mildere.

Når du er tilfreds med smag skulle du gerne stå tilbage med en masse, der er klæbrig, men ikke helt våd.
Stil massen på køl og gå i gang med marcipanen.


Der er nu tid til at alle de dygtige marcipan mennesker kan shine igennem, med andre ord er det her det gik helt galt for mig, som sagt og som I nok kan se.
Det eneste fif jeg kan komme med er at der skal godt med flormelis på bordpladen, når du ruller det klistrede stads ud.

Rul ud, smask noget dadelmasse på, rul sammen, og dyb begge ender i smeltet chokolade. Det er så godt jeg kan beskrive denne del af
processen! Opbevares på køl, så sætter massen sig langt bedre, og de holder længere.

Serveres med en god kop kaffe, og godt selskab. Vigtigst af alt kan de nydes alle ugens dage, og på hvilket som helst tidspunkt.

–––––––––––––––———––––––––––––––

*Vegansk nutella kan efterhånden findes i mange supermarkeder, f.eks. denne der kan købes i Føtex,
denne der kan købes i bl.a. Bilka, Kvickly og Meny, og denne der kan købes på Greenos.

**Rigtig ofte duer ægte rom langt bedre end essens og aroma, så gør endelig brug af det i stedet. Vær dog opmærksom på at du skal bruge mere,
hvis du bruger den ægte vare, og derfor måske skal bruge lidt ekstra havregryn for at massen ikke bliver for våd.

***Jeg brugte den økologiske med 70% fra Netto, men synes næsten af den var for kraftig her. Dette er dog en smagssag,
så jeg vil anbefale at gøre brug af den procent du bedst bryder dig om.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Back to Top