lørdag den 19. marts 2016

Konfirmations Interview Ft. Karoline Haugaard & Cecilie Binau
Billeder fra Karolines konfirmation

Så er det blevet tid til endnu et konfirmations indlæg, og jeg har flere on the way. Men jeg tænker at det er nu det gælder da de første konfier finder sted lige om snart! Min er 49 dage væk og jeg er en af de senere, til gengæld skal Andrea (en af mine gode veninder) konfirmeres allerede om 28 dage. Så der er jo ikke så lang tid endnu! Jeg har denne gang spurgt to søde tidligere konfirmander om ikke de havde lyst til at svare på nogle spørgsmål ang. deres konfirmation, og det sagde de heldigvis ja til:)

1) Hvornår blev du konfirmeret?

K: Jeg blev konfirmeret den. 25. april 2015

C: Det blev jeg d. 28 april 2013.

2) Hvad var dagens højdepunkt?

K: Uhh... den er svær. Enten at mødes med sine venner og veninder i kirken, at få sat mit hår op eller måske, da jeg holdt tale for alle mine gæster.

C: Da mine forældre er skilt fik jeg 2 fester. Èn på selve dagen og én ca. en måned senere. Et af højdepunkterne var helt sikkert, at jeg fik lov til at have min kjole på og føle mig helt speciel 2 gange, selvom det også var lidt anderledes. Et andet højdepunkt var, da jeg kørte fra kirken og til festen i en rigtig fin, gammel bil sammen med min tvillingesøster og en af mine rigtig skønne veninder. Det var så hyggeligt, og jeg er så glad for beslutningen om at vi kørte derfra sammen. Og så havde min familie lavet de sødeste taler og sange, hvilket kom rigtig meget bag på mig, da jeg faktisk (helt ærligt) ikke havde forventet det.

3) Er der noget du fortryder eller noget du ville have gjort anderledes, hvis du skulle konfirmeres i år?

C: Jeg tror festerne havde set nogenlunde ud i år, som de gjorde dengang. Til gengæld tror jeg, at jeg ville ændre næsten alt ved mit udseende. Jeg kan stadig godt lide min kjole, men den klædte mig ærligt ikke, og så er det slet ikke den stil jeg ville være gået efter nu. Min kjole var en prinsesse kjole fra Lilly, og i dag havde jeg nok valgt noget lidt mere elegant og på en eller anden måde mere afslappet. Jeg var desuden ikke begyndt at gå med makeup på daværende tidspunkt, hvilket jeg egentlig synes er lidt ærgeligt. Jeg gik slet ikke op i sådan noget dengang, og havde ikke noget makeup på til min konfirmation, hvilket ærgrer mig rigtig meget, når jeg kigger tilbage på billederne, og især når jeg går så meget op i det nu.

K: Jeg havde virkelig en fantastisk dag, og jeg fortryder intet. Det eneste, som jeg måske selv kunne have forbedret var min måde at tackle tiden op til på - jeg var nemlig meget mere stresset end jeg burde.

4) Rigtig mange er nervøs for at skulle holde tale, holdt du en og har du nogle tips til en god tale eller hvordan man kan håndtere sin nervøsitet?

C: Jeg har altid været meget genert (også foran min familie), så det var rigtig nervepirrende for mig at skulle holde tale. Derfor var det heller ikke en lang tale jeg holdt, men mere bare hvor jeg hurtigt sagde tak til gæsterne osv. Jeg var helt vildt nervøs op til "talen", men det var på ingen måde så slemt, som jeg havde forestillet mig. Jeg tror bare, at det er med at kaste sig ud i det og lade være med at tænke så meget over det. Det er trods alt din familie og venner du står foran, og de er alle sammen mødt op for at fejre dig, og fordi de holder af dig - så det er i virkeligheden slet ikke så slemt. Og hvis man alligevel har rigtig svært ved det, kan man jo nøjes med en lille takketale. Det vigtigste er jo i virkeligheden at man bare lige får sagt et par ord til gæsterne og får takket dem.


K: Jeg holdt tale til min konfirmation og for at være 100% ærlig, så skrev jeg den først på dagen. Nok mest fordi jeg følte, at jeg var nødt til at stå i situationen for at kunne tale om den.

De bedste tips jeg kan give er virkelig bare at trække vejret en ekstra gang. Dine gæster er der for at fejre dig! Og de ved alle sammen, at det er en rigtig stor dag, så det er kun naturligt, at man bliver en smule nervøs. Det er også en god idé at være forberedt på, at nogle i lokalet bliver meget rørt. Jeg snakkede til mine nærmeste og mange af mine gæster sad med lommetørklæder. Husk nu endelig at sige tak til alle dine dejlige gæster, fordi de er mødt op for at fejre dig!

Billeder af Cecilies borddækning og detaljer af kjolen

5) Hvad var den bedste gave du fik? Noget du vil anbefale andre at ønske sig?

C: Jeg fik næsten kun penge, som jeg så købte mit kamera for - det er stadig et af de bedste køb, jeg nogensinde har gjort mig. Jeg vil helt klart anbefale, at man ønsker sig noget man i længden får brug for og glæde af, og som også får en helt særlig betydning. Hvis jeg skulle lave en ønskeliste i år, ville jeg skrive smykker (Jane Kønig, dagmarkors og lign.), en lækker parfume (Chanel, Molekyle), kamera + udstyr, Iphone og penge på tror jeg. Det er i hvert fald nogle rigtig brugbare og lækre ting, som også er i den lidt dyre ende, og som man derfor ikke lige ville få ellers.

K: Uhh... Den er igen meget svær. Jeg fik rigtig mange flotte gaver - hvis jeg selv skulle sige det. Dog blev jeg nok allermest glad for en Sonos højtaler, som jeg fik af mine forældre. Jeg havde egentlig ikke ønsket mig den, men jeg har brugt den hver dag siden. Ellers fik jeg en utrolig smuk ring af min bonusmor. Jeg synes altid, at det er en god idé at ønske sig noget holdbart. F.eks. et smykke, som du kan bære, og så kan du tænke tilbage på en rigtig dejlig dag.

6) Hvad var dit vigtigste essential på selve dagen?

K: Det var helt klart min makeup pung. Jeg har/havde meget tør og uren hud, så det var virkelig vigtigt for mig, at jeg kunne 'touche op', hvis der blev brug for det. Ellers havde jeg en kæmpe taske med alt muligt i som f.eks. plaster, bind, en saks, kamera, kuglepen, hårnåle, mini hårspray osv.

C: Pudder! Selvom jeg ikke havde makeup på, havde jeg min pudder med mig. Jeg hader, hader, hader at se fedtet ud. Og så er lige netop essentials faktisk ikke noget, man behøver at tænke så meget over. Damerne i ens familie vil for det meste også have tænkt på det og stå klar med en redning, haha.

7) Hvad lavede du på blå mandag?

K: Min klasse blev enige om, at vi skulle køre go-cart og bagefter tage ud og spise i Aarhus. Jeg gik ikke rigtig så meget op i blå mandag og brugte egentlig også kun 10 kr. på servietter til min far.

C: Min blå mandag var meget afslappet. Jeg spiste morgenmad med klassen, shoppede lidt i Odense, bowlede i et par timer, spiste aftensmad på restaurant og var så til fest på Posten, som ligger i Odense, tæt ved banegården. Det var et arrangement, hvor alle konfirmander fra Odense kunne deltage.

8) Og til sidst, hvad er dit allerstørste tip til de kommende konfirmander?

C: Nyd dagen! Det er så kliche, men virkelig - den går så hurtigt, så nyd den alt det du kan.

K: Tag det roligt! Selvom du gerne vil gøre det hele selv og gøre det hele til perfektion, så skal du huske, at der er super mange søde mennesker omkring dig, som også vil gøre det til en fantastisk dag. Lad dem hjælpe dig! Og find din kjole og bestem hår og makeup i god tid, så du ikke ender i et stress mareridt lige op til dagen.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Jeg håber at nogle af jer kommende konfirmander derude kunne bruge dette til inspiration, eller måske sidder der nogle tidligere konfirmander derude som bare synes at det er interessant at hører om hvordan andres dag forløb. Jeg kan i hvertfald bruge de her (rigtig gode) svar til en masse, specielt den med ikke at stresse- for det ved jeg er et svagt punkt for mig!

Tjek Karolines blog ud lige her, og Cecilies her.

Her til sidst vil jeg lige minde jer allesammen om at jeg en giveaway kørende hvor at i kan vinde et gavekort til kage og kaffe, de kan bruges mere end 70 steder over hele danmark. Vær med lige her! Knus.

LÆS NU: Konfirmation 2016 | Idéer Til Bordpynt

2 kommentarer :

 1. Sikke et fint interview! Vil helt klart tjekke deres blogs ud :)

  www.holathea.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, det synes jeg helt klart at du skal!:)

   Slet

Back to Top