lørdag den 26. marts 2016

Tips Til Nye Veganere
Dette indlæg har været længe undervejs, og jeg har haft noterne skrevet til det i et stykke tid nu. Men nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at bringe det til live. Til dem der skulle være i tvivl så har jeg været veganer siden september/oktober sidste år, og inden da var jeg vegetar i 3 måneder og inden det var jeg så pescetar (vegetar der spiser fisk) i et år. Kort fortalt har jeg ikke spist kød (ko, gris, fjerkræ) i ca. 1 år og 10 måneder og min krop har aldrig haft det bedre. Jeg skal dele nogle af mine bedste råd og tanker til nye veganere, nogle ting som jeg selv har fundet meget nyttige.

Hvis nogle skulle sidde og undre sig over hvad en veganer er, så er det en person der hverken spiser kød, fisk, æg, mejeriprodukter, honning og andre ingredienser der kommer fra dyr af. Udover det bruger vi heller ikke produkter der indeholder nogle af ovenstående ting eller er testet på dyr, vi går ikke med læder og pels. Og til sidst støtter vi heller ikke underholdning som f.eks. Zoo, cirkus, elefant ridning eller seaworld.

Belær dig selv) Okay det lyder lidt mærkeligt sagt på den måde, men jeg mener educate på engelsk og det her var den bedste oversættelse jeg kunne komme på. Du vil blive mødt af mange kommentarer og spørgsmål ang. din nye livsstil, derfor er det rigtig godt at være forberedt med nogle facts og comebacks så du ikke bare står og ryster på skuldrene når du bliver spurgt: "Hvad med protein?", "Du har jo brug for kalk, du kan ikke bare lade være med at drikke mælk" eller den simple korte "Men.. Bacon". Det gælder om ikke at lyde for pressende og aggressiv men stadigvæk have et tonefald der viser at det her er et vigtigt emne og at du har et budskab du gerne vil ud med. Se dokumentarene "Forks over knives", "Cowspiracy" og "Fat, sick & nearly dead". Du kan også se youtubere såsom "that vegan couple", "Freelee the banana girl" og "Bite size vegan" for at få god viden du kan bruge som argumenter.

En anden ting er at skabe en forbindelse helt etisk, for når først du har set "Earthlings" (lige her på youtube, vær opmærksom på at der er flere versioner), ja så vil du ikke kunne få dig selv til at spise en steak nogensinde igen.

Vær forberedt) Kommentare og spørgsmål er ikke det eneste du skal være forberedt på, det er nemlig en god idé altid at have snacks på dig! Trust me, du ønsker ikke at ende et eller sted henne hvor der igen madmuligheder er når du er sulten. Og hvis der er er det som regel umodne bananer fra 7-eleven der koster 8,- eller en eller anden snack du skal betale en halv bondegård for. Bare sørg for at altid have noget frugt, en bar, en juice eller smoothie eller andet på dig hvis nu sulten skulle ramme. Jeg kan ikke tælle på bare to hænder hvor mange gange det at have en figenstang med mig har reddet mig.


Spis nok) LIdt sammenhængende med den ovenstående, og så alligevel ikke. Når du ikke spiser kød og mejeriprodukter (som er nogle af de ting der indeholder allerflest kalorier) er det selvfølgelig vigtigt at du får det andre steder fra. Derfor er det altså ikke nok bare at spise 1200 kalorier dagligt, slet ikke hvis din kost primært består af salat og grøntsager. Selvfølgelig er det vigtigt at at man husker at spise grønt  men det er også vigtigt at man husker at spise korn, stivelse og frugt. Jeg spiser typisk 1800-2300 kalorier dagligt og sådan trives jeg bedst. Jeg lover at der snart kommer lidt indlæg med hvad jeg spiser i løbet af dagen, men inden dag kan en hurtig søgning på youtube være til stor hjælp.

Få inspiration) Hvis du tænker at vegansk mad er kedeligt, så kan du godt tro om igen! Du kan stadigvæk spise både pandekager, lasagne og is- bare for at nævne nogle eksempler. Og det bedste af det hele er at det er helt uden grusomhed og du gør både miljøet og din krop en tjeneste! Skulle du mangle lidt inspiration til hvad du skal spise, ja så er internettet din ven! Jeg planlægger at lave et indlæg med mine yndlings veganske youtubere, blogs og instagrammere. Men inden da kan i altid gå ind i instagram app'en på jeres mobil og se hvem jeg følger på min veganske profil (Isasveggielife), der er i hvertfald masser af inspiration at hente.

Det var alle de vigtigste tips jeg lige kunne komme på i denne omgang. Hvad er jeres tanker om veganisme? Er det noget i har overvejet? Jeg synes i hvertfald at alle burde prøve det bare en gang i deres liv! Og som That vegan couple siger:

"Going vegan is not the most we can do, it's the least we can do"

Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Back to Top