tirsdag den 12. juli 2016

Vegansk Chokoladekage Med Cremet Hindbærmousse

Denne lækre sag har jeg allerede snakket om og vist frem et par gange nu, men jeg synes alligevel lige at den fortjener at blive vist frem her på bloggen, samtidig med at jeg deler opskriften med jer. Desværre kan jeg ikke tage æren for de to opskrifter, for til skummet har jeg brugt Mia Sommers opskrift og opskriften på kagen kan du finde lige her på vegetarkontakt.dk. De eneste ændringer jeg lavede med opskrifterne var at jeg tilføjede lidt vaniljesukker i hindbærmoussen, dog slet ikke nok til at det kunne smages så det vil jeg nok putte lidt mere af i næste gang. Og i kagen brugte jeg ikke lige så meget olie som de sagde der skulle i, desuden brugte jeg også ris og hasselnøddemælk i dejen for at give den et hint af nutella smag. Også toppede jeg også kagen af med hakkede mandler for at give den et lille crunch.

For at få nok kage til 30 personer, selvom der godt nok også var islagkage så det var ikke alle der spiste denne, men hvis dette var den eneste kage på bordet havde der været nok. Jeg lavede 2 gange hindbærmousse og tre gange kage, hvis der er til hjælp for nogle. Den eneste fejl jeg begik denne gang, var at chokoladen blev smeltet på alt for høj en temperatur hvilket er grunden til de små pletter, og som i kan se knækkede nogle af bogstaverne og tallene også. Typisk ny begynderfejl, men ikke noget der ændrede smagsoplevelsen. Kagen var i hvertfald en kæmpe success og jeg tænker at lave den endnu en gang til min egen fødselsdag, måske med jordbær i stedet for? Det tror jeg i hvertfald kunne være super lækkert!

Jeg håber i hvertfald i prøver denne opskrift af i ferien, eller næste gang i skal bage kage til fødselsdag, eller bare en søndag eftermiddag;) Rigtig god tirsdag derude!

4 kommentarer :

  1. Ej hvor ser det lækker ud
    Håber du har en skøn dag

    SvarSlet
  2. Mums hvor ser det godt ud!

    www.frederikkes.com

    SvarSlet

Back to Top