onsdag den 23. december 2015

Veganske Æbleskive Pandekager | 23. December

Hej allesammen, og rigtig glædelig lille juleaften! Hvis du sidder lige nu og ikke aner hvad du skal have at spise til morgenmad i morgen så har jeg svaret lige her: Æbleskive pandekager! Jeg ved ikke hvorfor jeg aldrig havde tænkt på at lave det her før nu, for det er jo noget af det mest simple. Og hvis du mere er i humør til vafler, så er jeg sikker på at det også fungerer helt fint.
De er lækre, fotogene, veganske, og ikke mindst super julede! Og jeg vil klart anbefale at de står på dit morgenbord i morgen. Opskriften er inspireret af denne.Opskrift til en person:
50 g. hvedemel
25 g. groft hvedemel (du kan også sagtens bare bruge 75 g. hvedemel)
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. vaniljesukker
75 ml. plantemælk (jeg brugte rismælk)
Et smule revet appelsinskal (husk at den skal være økologisk!)

Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt derefter de våde. Du kan evt. bruge vand i stedet for mælken hvis du ikke lige har sådan noget på lager. Put en lille smule plantemargarine eller kokosolie på en pande og steg ved mellemhøj varme. Hvis det er den første gang du laver veganske pandekager skal du være opmærksom på at de godt kan tage lidt længere tid at lave, end almindelige pandekager.

Smør et lag jordbær syltetøj i mellem hver eller hver anden pandekage, og drys med (masser af) flormelis. Server straks, god appetit!


Hvad siger i så, er det noget der skal prøves her i løbet af juledagene? Jeg vil i hvert fald helt klart anbefale dem! Nu vil jeg lukke ned, bage nogle småkager, se julekalender og alene hjemme og bare slappe max af inden i morgen:) Vi ses, og fortsat god lille juleaften. Knus.

2 kommentarer :

  1. Wauw hvor ser de lækre ud, det må prøves!

    www.frederikkes.com

    SvarSlet

Back to Top