lørdag den 19. december 2015

Julede Dadelkugler | 19. December


I januar delte jeg denne opskrift på dadelkugler med kokos, så nu da det er blevet jul tænkte jeg at det var på tide at lave disse godter igen. Denne gang har de fået et lille twist så de minder lidt om min farmors hemmelige opskrift, de indeholder dog smør så dem har jeg ikke tænkt mig at smovse i år! Men jeg har til gengæld tænkt mig at spise masser af de her, og det vil jeg også anbefale jer at gøre. Her får i opskriften!

Opskrift på pænt mange dadelkugler (talte ikke lige hvor mange):
·500 g. Dadler
·25 g. Hakkede mandler
·100 g. Havregryn, min masse blev dog en anelse klæbrig så jeg vil nok anbefale at tilsætte en anelse mere
·1/2-1 tsk. Rom eller romessens
·1 tsk. Kokosolie
·1 tsk. Plantemargarine (kan erstattes med ekstra kokosolie)
·Ca. 3 spsk. Kakao
·1/2 dl. Revet kokos
·4-5 spsk. Nedkølet espresso eller almindelig kaffe
·Sukker, lakridspulver, kokos, krymmel eller andet til at rulle i
·Foodprocessor


1) Start med at blende dadlerne i foodprocessoren indtil at de er mixet til en stor klump
2) Tilsæt mandler, havregryn, kakao og kokos, altså alle de tørre ingredienser- og mix igen
3) Smelt kokosolie og margarine sammen, dette step kan undlades hvis ønsket jeg syntes blot at det giver en lidt ekstra cremet masse. Tilsæt herefter ønsket mængde, jeg brugte nok lige omkring halvdelen
4) Tilsæt rom og kaffe efter smag og bland endnu en gang
5) Klar til at blive rullet i ønsket drys! Hvis massen er alt for klæbrig kan det hjælpe lige at stille den på køl i en halv times tid inden, og så husk at vask dine hænder indimellem da dette også gør processen lidt nemmere. pssst! Rulles bedst med julemusik i baggrunden!
6) Voila, all done! Opbevares på køl, ellers bliver de smattede:)

Er dette en opskrift i skal prøve inden jul eller måske i løbet af juleferien? Giv mig endelig besked med hvordan det går!

Nu vil jeg hoppe ud af døren, jeg skal nemlig på den årlige jule shoppe tur med min mor, mormor og kusine- billeder kommer regner jeg mig! Knus.

Sidste chance for at deltage i min giveaway, jeg finder en vinder i morgen ved 12 tiden!

2 kommentarer :

Back to Top