onsdag den 9. november 2016

Vintertræning | Sådan Holder Jeg Varmen & Motivationen OppeEndelig er det blevet efterår og vinteren nærmer sig, så kan jeg sætte min træning på pause og bare slappe af indtil januar-februar måned. Tænker du sådan? Hvis du gør er det (måske) på tide at ændre holdning, ikke for at være en lyseslukker. Hvis dine vintermåneder både kommer til at bestå af julemad, chokoladekalendere og generelt bare lidt flere snacks. Samtidig med at du ingen motion får, så gør du det ufatteligt svært for dig selv at starte op igen, nå den der "Oh shit det er marts måned, jeg er slet ikke klar til forår og sommer" panik rammer dig. Inden jeg skriver videre vil jeg lige nævne højt og tydeligt, at jeg ikke tror på sommer og bikini kroppe. Jeg tror på at du skal være sund hele året rundt, spise chokoladekalenderen i december og træne når du føler for det (måske lidt oftere hvis du ligesom mig godt kan lide at presse dig selv).

Der er så mange fordele ved at træne i vintermånederne, jeg har skrevet om nogle af dem her, samtidig med at jeg giver mine bedste tips og tricks til hvordan du kan gøre det hele lidt nemmere.


Lag på lag på lag på lag... Ligesom du normalt ville begive dig ud i vinterkulden, en tynd trøje er simpelthen ikke nok! Du behøver ikke at have 8 trøjer på, du kan sagtens nøjes med en enkel jakke af god kvalitet der både er vindtæt og holder varmen. Hvis jeg beslutter mig for at løbe en tur har jeg som regel en t-shirt eller tynd langærmet trøje på, efterfulgt af 2 tykke trøjer. Fra collagen nedenfor ejer jeg den hvide haglöfs fleece (som jeg også er iført på billederne). Indenunder den har jeg for det meste den grå nike trøje, som jeg viste frem her.

Reflekser og neon farver er et must hvis du begiver dig ud i mørket. Dette er en ret åbenlys en som jeg ikke vil gå for meget i dybden med. Hvis du ikke er vild med tanken om en hel jakke i refleks gul, så kan du sagtens nøjes med en buff eller en hue, og så måske et par refleks slap wraps om hånd ledende og anklerne.


Winter fitness - Stay warm


Hjemme træning kan gøres på mange forskellige måder. Youtube videoer, lette basisøvelser på en yogamåtte, hulahop ring, dans.. Muligheder er der nok af, og det bedste af det hele er at det meste kan gøres foran tv'et, og nogle af tingene kan endda gøres i nattøj. Win! Jeg træner ikke selv direkte til youtube videoer, jeg ser dog nogle som giver mig inspiration til øvelser i centeret (indlæg kommer). Men hvis jeg alligevel skulle kunne anbefale nogle ville det være  Rebecca LouiseTess Begg og Chloe Ting. Du kan evt. investere i et par håndvægte, de kan bl.a. fås billigt i Harald Nyborg. Ellers duer et par vandflasker eller en tung bog også helt fint.

Du får varmen når du træner, hvilket et rigtig lækkert hvis du ligesom mig er en værre frossenpind. Det her er 100% en af de ting der får mig op i centeret, tanken om at jeg fryser vanvittigt meget lige nu, men om 20 min når jeg er i fuld gang med opvarmningen er den kulde gemt langt væk.

LÆS OGSÅ: Det Sunde Liv | Lidt Sjovere, Lidt Nemmere


Få  varmen bagefter. Det her lyder sikkert lidt spøjst når vi lige har haft sidste punkt, men hvis nu du har været udenfor og træne er der virkelig ikke noget bedre end tanken om at varmt bad bagefter. For selv hvis du får varmen af den løbetur, er jeg sikker på at der er en eller anden kropsdel der alligevel er frosset til is. En løbetur med bidende frost i kinderne, efterfulgt af et varmt bad er noget af det lækreste synes jeg, det ved jeg at jeg ikke er alene om.

Du bliver glad! Når du træner producere din krop endorfiner, som kort sagt er kroppens naturlige "glæde stof". Og vi danskere har i den grad brug for mere glæde i livet, når nu vores vinter varer 5-6 måneder. Så go head, dans rundt om træet juleaften og spis lidt mørk chokolade (det udløser nemlig også endorfiner).


Og  så nåede vi sørme endelig til vejs ende i dette indlæg, er i der stadigvæk eller var det alligevel for langt? Jeg føler i hvert fald selv at jeg fik delt nogle af mine bedste tips, og håber da selvfølgelig at det kunne bruges? I må endelig dele hvis i selv har nogle fif til træning i disse vild kolde tider, tanken om sne er helt uoverskuelig lige nu. Jer i den vestlige del af Danmark, i har allerede fået sne flere af jer, er det slemt eller går det? Jeg sender varme kram herfra.

2 kommentarer :

Back to Top