lørdag den 6. februar 2016

Den Lækreste Grøntsagslasagne | Vegansk


For det meste går jeg meget op i at den mad jeg spiser er (nogenlunde) fotogen men jeg må ærligt sige at i dette tilfælde handler det hele blot om smag. Jeg har lavet denne lasagne et par gange efterhånden, og jeg kan desværre ikke tage æren for den da det er en opskrift fundet på nettet for et års tid siden. Hvor kan jeg ikke lige huske, men det kan også være ligemeget for i får den lige her i dag!

Jeg kan huske første gang jeg smagte den, hvor chokeret jeg blev over hvor meget kokosmælke-bechamelsaucen smagte som the real deal (faktisk lidt bedre i min mening). Jeg siger jer, det her vil imponere selv de allermest anti-veganske mennesker der ude i jeres liv. Lov mig at i prøver denne opskrift hurtigst muligt!

Opskrift til et stort fad, ca. 6-8 mennesker:
Lasagneplader
2 squash
1 aubergine
3 peberfrugter
1 bakke champignoner
2 løg
3 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
3 dåser kokosmælk
3 fed hvidløg
chili, tørret eller frisk basilikum, revet muskatnød, salt og peber efter egen smag
2 terninger grøntsagsboullion
2 tsk. herbes de provence krydderi, kan bl.a. købes i Bilka
Maizena majsstivelse (eller alm. mel)


Skær squash og aubergine ud i små tern, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Lav en tomatsovs af dåsetomater, tomatpuré, hakkede peberfrugter og champignoner, løg, hvidløg, basilikum, chili, salt og peber. Det er vigtigt at der er godt smag i sovsen, så sørg endelig for at der er godt med krydderier i den.

Varm kokosmælken op i en gryde, tilsæt evt. 1 dl. vand hvis du ønsker en større mængde sovs. Tilsæt boullion, herbes de provence, revet muskatnød, salt og peber. Igen, sørg for at sovsen smager af noget. Godt med krydderier skal der til! Jævn herefter sovsen så den får en tilpas tykkelse, den skal være ok tyk.

Til sidst lægges lasagnen sammen i et stort fad. Vi brugte et 20x35, og havde en smule til overs. Start ud med et lag af den hvide sovs, herefter lægges et lag lasagneplader, så halvdelen af tomatsovsen, lidt spinat, og så tager du halvdelen af squash og aubergine blandingen. Oven på dette lag lægger du endnu et lag lasagneplader.  Oven på der fordeles resten af tomatsovsen, squashen og auberginen. På det allersidste lag lasagneplader (3 lag i alt) fordeles resten af den hvide sovs. Lasagnen bages ved 200 grader i en halv time.


Og voilá, bon appetit! Du har nu lasagne til de næste 3 dages aftensmad og frokost, så bliver det ikke bedre haha! Den fungerer også helt fint frosset ned, og opvarmet i mikroovnen. Bare et lille heads up hvis du ikke får spist det hele.

Er det en opskrift der skal prøves i dag eller i morgen? Fortæl endelig hvad i synes:) Kram

LÆS NU:6 Hurtige Steps Til Afslapning

4 kommentarer :

 1. Det ser super lækkert ud

  lifestylexblogger.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Hold op hvor ku' jeg godt spise det lige nu! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver også helt lækkersulten af at kigge på billederne!

   Slet

Back to Top