lørdag den 11. juli 2015

Mine 6 Bedste Sundheds Tips

Jeg tror på at sundhed kommer indefra altså er du glad er du sund, men det er selvfølgelig bare min mening og det kommer til tider også an på situationen. Men sådan overall vil jeg jeg mene at en glad krop er en sund krop. Jeg går selv rigtig meget op i livsglæde og sundhed og vil idag dele mine 6 bedste sundheds tips, husk at de ikke vil fungerer for alle men jeg vil hellere end gerne dele ud.

1) Gør det der gør dig glad: Denne vælger jeg at tage først da jeg synes at den gælder for det hele. Det nytter jo ikke noget at du fylder dig op med bagt broccoli og spinat, og ingefær shots og dyrker yoga 3 gange om ugen med lidt pilates ved siden af, hvis du ikke nyder det. Jeg har selv fundet min passion for crossfit, styrketræning og HIIT træning med cardio ved siden af bestående af lange gåture og løb. Og hvad angår min kost fungere vegetar/vegansk rigtig godt for mig. Masser af frugt, grøntsager, fibre og kulhydrater. Jeg spiser 100% vegetarisk og ca. 70-80% vegansk, og det er sådan jeg har det bedst selvom jeg ikke er i tvivl om at 100% vegansk ville være det bedste men lige nu er jeg i en situation hvor at det ikke er muligt. Så find ud af hvilken form for træning du kan lide og hvad du kan lide at spise, så holder du dig meget nemmere til det i det lange løb.

2) Få frisk luft og sollys hver dag: Om så det bare en 5 min. gåtur rundt om blokken, det er helt fint! Men bare sørg for at få masser af oxygen til hjernen så du kan arbejde og koncentrere dig bedre og masser af sollys for at få fyldt godt op med D-vitamin! Jeg kan selv mærke at nå jeg ikke har været ude i en helt dag, også selvom vejret ikke er er i top, så hænger jeg lidt mere og er bare en anelse mere sløv i det.


 3) 
3) Sørg for at have enten frugt eller grønt med i hvert måltid: Jeg ved godt at jeg sagde at man skulle spise som man ville men dette er nok et tip som de fleste kan overholde. Top din morgenmad med lidt frugt eller bær, eller drik en smoothie fyldt op med alt det gode(indlæg kommer snarest med idéer til lækre varianter) som snack kan man jo tage noget frugt, eller hvis det bliver for kedeligt kan man lave en frugtsalat. Frokost kan man jo være simpel og snuppe en salat eller man kan toppe de kedelige rugbrøds madder med lidt spinat, agurk eller tomat. Aftensmad kommer meget an på retten men hvis jeg spiser et helt måltid så som pasta med tomatsovs eller en af mine ynglings, nemlig chili sin carne, så smider jeg meget gerne en god håndfuld spinat under eller et par blade hjerte salat ved siden af som jeg så bruger som tacoskaller. Andre snaks for mig kunne også være fignestænger eller bare soltørrede figner generelt, nogen har meget imod tørrede frugter men jeg synes personligt at der intet er galt med dem. Og nej folkens, der er ikke for meget sukker i frugt og det feder ikke;)

4) Gå tidligt i seng, stå tidligt op: Den her havde nogle af jer måske set komme, og for at være ærlig er jeg stadivæk ikke helt god til det der med ikke at se 4 afsnit friends alt for sent om aftenen. Men jeg kan dog mærke at de dage hvor at det faktisk lykkedes mig at gå i seng vel 11 tiden og stå op kl.7-8, der har jeg meget mere energi! Specielt hvis dagen så starter med morgentræning, god morgenmad, et bad og lidt blogning eller andre produktive ting.

5) Husk at give dig selv komplimenter: Efter jeg er begyndt at træne seriøst kan jeg både se fysiske ændringer i min krop men også ændringer jeg kan mærke. Jeg har f.eks. bedre kondi og kan løbe længere end jeg kunne for 2 år siden. Så hver gang jeg når en milepæl eller gør noget som jeg aldrig troede at jeg ville kunne gøre sørger jeg for at give mig selv et kompliment og et klap på skulderen. På den måde skaber jeg et sundt forhold mellem mit sind og min krop, hvilket er super vigtigt når det gælder om at have en glad krop.

6) Tag en slapper: Denne går lidt hånd i hånd med den sidste, for når nu du har trænet godt og spist sundt er det vigtigt at tage en slapper og forkæle dig selv med en god bog, lidt netflix, et karbad og eller stykke chokolade. Ikke efter hver gang selvfølgelig men 1 eller 2 gange om ugen fungerer meget godt for mig. Hvis jeg ikke spiser et stykke kage eller noget andet der måske ikke er det sundeste i en uges tid, er der en stor chance for at jeg ender med at overspise fordi min krop craver noget som jeg ikke giver den lov til at have. Så hvis jeg går hele ugen og har lydst til oreos, så spiser jeg et par oreos i weekenden. Bare husk at du ikke behøver at spise hele pakken på er være tilfreds, for så skaber du nemlig også et usundt forhold til mad og beløninger.

So there you have it, mine bedste sundheds tips! Jeg går og gemmer på mange flere men lige for denne gang må i nøjes med disse 6. Jeg håber at i finder dem brugbare og at de inspirerer jer til en sundere dag, og så vil jeg i øvrigt elske at høre jeres bedste sundheds tips og hvad i gør for at føle jer sundest(gladest)? God sommer, og smut så ud og løb en tur i det gode vejr!;)

2 kommentarer :

 1. Virkelig gode råd - sundhed handler jo ikke kun om mad og motion, men lige så meget om velvære :-)

  Kig gerne forbi:
  http://katrinelionett.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du helt ret i, og mange tak!:)

   God dag!

   Slet

Back to Top